Με τον όρο προσβασιμότητα στο διαδίκτυο εννοούμε ότι άτομα με αναπηρίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ιστό και πιο συγκεκριμένα μπορούν να αντιληφθούν, να κατανοήσουν, να προηγηθούν και να αλληλεπιδράσουν με τον ιστό ή και να συνεισφέρουν σε αυτόν αν το επιθυμούν. Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό περιλαμβάνει όλες τις αναπηρίες που επηρεάζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο όπως οι οπτικές, οι ακουστικές οι γνωστικές αλλά και οι νευρολογικές και κινητικές αναπηρίες, ενώ αφορά επίσης όλους τους ανθρώπους που λόγω γήρατος μπορεί να παρουσιάσουν κάποια μεταβολή στις ικανότητες τους.

css responsive menu

Σε αυτό το άρθρο θα κατασκευάσουμε ένα μενού πλοήγησης ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας πρόσφατες δυνατότητες της γλώσσας CSS, όπως μεταβλητές, τρόπος γραφής & κατεύθυνσης κειμένου, ανίχνευση υποστήριξης κ.α.

Πολλές φορές ακούμε πως μια ιστοσελίδα είναι στατική (static/flat web-page), τι σημαίνει όμως αυτό; Πολλοί άνθρωποι νομίζουν οτι στατική είναι μια ιστοσελίδα της οποίας το περιεχόμενο δεν παρουσιάζει κίνηση, αυτό όμως δεν ισχύει.

multiple devices

Ένα website δεν αρκεί να είναι μόνο λειτουργικό και όμορφο, πρέπει να είναι και γρήγορο και να επιτρέπει την άμεση διάδραση με τον χρήστη. Σ' αυτό δεν συντελούν οι μεγάλες φωτογραφίες που 'ζυγίζουν' εκαντοντάδες ΚΒ και πολλές φορές MB.

Πραγματοποιήθηκαν οι ενημερώσεις του Wordpress σε έκδοση 4.7.5 σε όλα τα sites που φιλοξενούνται στους servers μας. Μεταξύ άλλων η αναβάθμιση αυτή καλύπτει και 6 κενά ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν. WordPress 4.7.5 Security and Maintenance Release.

Τα SSL πιστοποιητικά είναι κλειδιά που χρησιμοποιούνται στο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security και τον προκάτοχό του, SSL Secure Socket Layers) τα οποία παρέχουν ασφάλεια επικοινωνίας σε δίκτυα υπολογιστών και στην παρούσα περίπτωση στην επικοινωνία μεταξύ μιας ιστοσελίδας και του επισκέπτη της.

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, σίγουρα κάποια στιγμή έχει αντιμετωπίσει σφάλματα του κώδικα που οφείλονταν σε αμέλεια αλλά χρειάστηκαν πολύ εξέταση και χρόνο μέχρι να βρεθούν. Ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση σφαλμάτων του προγράμματος αλλά και στην επιβολή ομοιόμορφου και απλούστερου πηγαίου κώδικα είναι το Rubocop.

Το περιεχόμενο του site σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί με αυτό προσεγγίζετε το κατάλληλο κοινό με τον πιο σωστό τρόπο. Τα θέματα των κειμένων σας θα πρέπει να εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς σας στόχους και να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας.

Η διαφήμιση μιας ιστοσελίδας με τη δημιουργία καμπάνιας Google Adwords μπορεί να αποφέρει γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα στην προώθησή της καθώς είναι αρκετά τα πλεονεκτήματά της έναντι άλλων τρόπων διαφήμισης όπως είναι οι καταχωρήσεις σε έντυπα και διαφημιστικά φυλλάδια, το ραδιόφωνο κλπ.

Στο ραγδαία μεταβαλλόμενο οικοσύστημα του web, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έλειπε από το Rails framework ήταν η δυνατότητα να υποστηρίξει ένα μοντέρνο σύστημα δόμησης javascript. Με την κυκλοφορία της Rails 5.1, αυτό αλλάζει με την προσθήκη του webpacker gem στην αλυσίδα εργαλείων του.

Τα μη οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι πληρωμένες διαφημίσεις που προβάλλονται πάνω και δεξιά από τα αποτελέσματα της αναζήτησης εφόσον κάποιος ενδιαφερόμενος πραγματοποιεί μια σχετική καμπάνια. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να προτείνει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του - Sponsored Links, ορίζοντας τις λέξεις κλειδιά που επιθυμεί, οι οποίες σχετίζονται με την αναζήτηση που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι πελάτες του και να αυξήσει έτσι τα κέρδη του.

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας;

Θα θέλατε να συζητήσουμε για την υλοποίηση κάποιας ιδέας σας;

© 2018, Ron
Back to Top