Στατική ανάλυση κώδικα σε Rails project

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, σίγουρα κάποια στιγμή έχει αντιμετωπίσει σφάλματα του κώδικα που οφείλονταν σε αμέλεια αλλά χρειάστηκαν πολύ εξέταση και χρόνο μέχρι να βρεθούν. Ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση σφαλμάτων του προγράμματος αλλά και στην επιβολή ομοιόμορφου και απλούστερου πηγαίου κώδικα είναι το Rubocop.


Το rubocop πραγματοποιεί στατική ανάλυση του ruby κώδικα, βασισμένη στον οδηγό ύφους της ruby κοινότητας, όπως αναφέρει η σελίδα του project στο github.

Η εγκατάσταση του rubocop έιναι τόσο εύκολη όσο οποιοδήποτε gem. Απλά προσθέστε την εξής γραμμή στο Gemfile σας:

gem 'rubocop', require: false

και στη συνέχεια τρέξτε bundle install.

Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να το τρέξετε για να δείτε αν και πόσες παραβιάσεις ο κώδικας σας περιλαμβάνει: $ rubocop. Πολύ πιθανόν την πρώτη φορά που το τρέξετε να έχετε κάποια σφάλματα, τα οποία μπορείτε να αρχίσετε να διορθώνετε.

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε 100% τον community style guide, μην ανησυχείτε, μπορείτε να ορίσετε τους δικούς σας κανόνες που το rubocop θα επαληθεύει δημιουργώντας ένα .rubocop.yml αρχείο. Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις επιλογές που μπορεί να περιέχει αυτό το αρχείο.

Το rubocop μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί στον αγαπημένο σας editor αφού υπάρχουν plugins για τους περισσοτερους stand-alone editors και IDEs. Μια ακόμα επιλογή είναι να το κολλήσετε στο test suite σας και να τρέχει κάθε φορά που τρέχετε τα tests του project σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  1. Ιστοσελίδα του project.
  2. Οδηγίες χρήσης και λοιπές πληροφορίες.
Χρησιμοποιούμε cookies & παρόμοιες τεχνολογίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μονάδες αποθήκευσης και συλλέγει στατιστικά για την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε σε αυτό.

Περισσότερα