Χρήση του Web Notifications API

To Notifications API επιτρέπει σε ιστοσελίδες να ελέγχουν την εμφάνιση ειδοποιήσεων συστήματος στους χρήστες για παράδειγμα όταν υπάρχει νέο μήνυμα ή μια σημαντική ανακοίνωση. Οι ειδοποιήσεις αυτές τρέχουν εκτός του browser context, οπότε μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και όταν η εφαρμογή είναι ανενεργή ή ο χρήστης έχει αλλάξει καρτέλα. Το API έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με τα υπάρχον συστήματα ειδοποιήσεων των διάφορων platforms.


H εμφάνιση μιας ειδοποίησης στα υποστηριζόμενα συστήματα περιλαμβάνει δύο βήματα:

  1. Ο χρήστης καλείται να δώσει την άδεια στην ιστοσελίδα να στέλνει ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Notification.requestPermission(), συνήθως κατά την πρώτη φόρτωση.
  2. Εφόσον ο χρήστης συμφωνήσει, μια νέα ειδοποίηση δημιουργείται με την χρήση του Notification() constructor. Τίτλος, περιεχόμενο και εικονίδιο μπορούν να οριστούν κατά την δημιουργία της.

Η υποστήριξη των browsers είναι ικανοποιητική με όλο και περισσότερους να υποστηρίζουν την χρήση notifications, όπως μπορείτε να δείτε στο caniuse.com.


Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό οδηγό χρήσης με παραδείγματα μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο του Mozilla Developer Network: Using the Notifications API.

Χρησιμοποιούμε cookies & παρόμοιες τεχνολογίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μονάδες αποθήκευσης και συλλέγει στατιστικά για την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε σε αυτό.

Περισσότερα